top of page
  • Foto van schrijverEva Thus

Effectiever zijn: 6 manieren


6 manieren om effectiever te zijnOmgaan met tegenslagen en geschillen, zaken die voortdurend staken en/of veranderen, toenemende onzekerheid, nieuwe technologie, terugdringing van senior management en moeilijke belanghebbenden, ongelukkige en onthechte gebruikers. Hoe ga je effectiever om met deze uitdagingen in een constant veranderende omgeving?

Doorontwikkeling van veerkracht kan helpen. Veerkracht is het vermogen om effectiever terug te komen van tegenslagen en obstakels te overwinnen; om een balans in ons leven te bewaren en een helder hoofd te houden om effectiever manieren te vinden om door te gaan. En als directie moet je niet alleen jouw eigen veerkracht behouden en ontwikkelen, maar ook jouw teams helpen veerkrachtiger te worden.

Hier zijn 6 manieren waarop je kunt beginnen met het opbouwen van jouw persoonlijke veerkracht:

  1. Neem regelmatig de tijd om jouw batterijen op te laden. Wanneer je onder druk staat en overladen bent met taken die je moet doen, weersta dan de verleiding om gewoon meer te doen door langere uren te werken. Om effectief te werken, moet je ook ontspannen. Hoe je dit doet, is aan jou. Voor sommige mensen kan het teruggaan naar een hobby voldoende zijn, voor anderen gewoon zorgen dat ze genoeg slaap krijgen, naar de sportschool of het zwembad gaan, of gewoon wat plezier maken.

  2. Blijf gefocust op het einddoel. Doe een stapje achteruit om jezelf eraan te herinneren waar je naar op zoek bent en blijf daarop gefocust. De zogenaamde helikopterview. Het is gemakkelijk om te blijven nadenken over alle problemen en zaken die niet werken, maar dit kan een serieuze energieverspilling zijn en voorkomt dat je die energie stopt om dingen daadwerkelijk gedaan te krijgen.

  3. Maak opnieuw contact met waarom je dit doet. Herinner jezelf eraan waarom dit zo belangrijk voor je is en wat je motiveerde om dit pad in de eerste plaats te volgen. Wanneer mensen een intrinsieke motivatie over iets voelen, zullen obstakels hen niet zomaar stoppen.

  4. Denk na en wees bereid om flexibel te zijn. Als je niet de gewenste resultaten krijgt, moet je flexibel zijn en iets anders proberen. Controleer voortdurend wat goed werkt en wat niet. Wees bereid om jouw aanpak aan te passen en verschillende opties te vinden om jou doelen te bereiken.

  5. Handhaaf een evenwichtig perspectief. In het grotere geheel is werk slechts één aspect van je leven dat bijdraagt aan wie je bent en aan een verrijking van je leven. Ik weet dat het niet zo voelt als je er midden in zit, maar vergeet niet om je energie ook te investeren in de andere belangrijke gebieden van je leven.

  6. Werk samen met anderen. Je hoeft niet alles zelf te doen en alle last op je schouders te dragen. Werk samen met anderen, vraag een mentor of coach om jou te helpen bij het begeleiden en ondersteunen van de uitdagingen.

Welke andere ideeën zou jij aan deze lijst toevoegen?

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page