top of page
  • Foto van schrijverEva Thus

Zet uitdagingen om in kansen


Veerkracht in corona tijden: Zet uitdagingen om in kansenNa een tegenslag weer op de been komen kan een indrukwekkende veerkracht tonen. In de snel veranderende wereld van vandaag, waarin de zakelijke omgeving constante obstakels lijkt op te werpen om te overwinnen, is terugveren naar de status-quo niet langer voldoende.

In plaats daarvan moeten we leren hoe we veerkrachtiger kunnen zijn en een mentaliteit kunnen ontwikkelen die klaar is voor verandering en die uitdagingen omzet in kansen.

In deze corona crisis wordt de menselijke capaciteit en noodzaak om te veranderen, verbeteren en transformeren zichtbaar belangrijker. Velen deinzen achteruit in deze tijden van crisis, maar juist nu dienen we te geloven in ons vermogen om een aantoonbare positieve transformatie te ondergaan gestimuleerd door tegenslag en verandering.

Uitdagingen zijn belangrijk

Toch is het niet makkelijk.. Je voelt je gemakkelijk overweldigd door stress en onzekerheid zonder de ruimte te hebben om vooruit te denken. Een manier om deze gevoelens van stress en onzekerheid te verminderen is om tegen jezelf te zeggen dat de meest veerkrachtige mensen en teams niet degenen zijn die niet falen. Het is precies het tegenovergestelde: het zijn degenen die falen en ervan leren om te verbeteren en te gedijen. Uitdaging, soms ernstig, maakt deel uit van wat veerkracht als vaardigheidsset activeert. ‘Goede stress’ ofwel ‘eudaemonische stress’ (van het Griekse woord voor bloei) kan ons motiveren om ons best te doen. Je kunt jezelf helpen door een gevoel van doelgerichtheid te hebben, opnieuw te formuleren waar je staat en waar je naartoe wilt gaan.

Individuen die geloven dat hun talenten kunnen worden ontwikkeld (door hard te werken, goede strategieën en input van anderen) hebben een groei mindset … Het behouden van deze mindset, juist nu in deze corona tijden, is belangrijk want er is altijd licht aan het einde van de tunnel.

Ga dus aan de slag. Aan de slag met jouw strategie en groei!

NEWID CONSULTING – INTERIM & ADVIES

Vind dit artikel ook op LinkedIn

#organisatieadviesbureau #workshop #Newidconsulting #business #werk #missie #Newid #strategisch #storytellingwoordenvertrouwenveranderingverandermanagementstrategievertellenverhalen #communiceren #strategischplan #leiderschap #leider #visie #actieplan #vertrouwen #verandermanagement #teamwerk #consulting #opladen #implementatie #advies #resultaten #begeleiding #coaching #newidconsulting #betereresultaten #kansen #Scaleupmethod #veerkracht #KPI #verandering #training #directie #reorganisatie #vereenvoudig #kpi039s #samenwerking #organisatie #consultants #leiderschapstraining #organisatiestructuur #planning #communicerenoververandering #advisering #organisatieadvies #innovatiesucces #coach #innovatie #2021 #strategietraject #consultant #Scaleupmethode #organisatieontwikkeling #ondernemerschap #strategieontwikkeling #leiders #teamwerkverbeteren #investeren #nijmegen #resultaatgericht #teamontwikkeling #management #implementatievaneenverandertraject #team #opportuna #uitdagingen #doelstellingen #scaleup #structuur #workshops #implementatievanverandering #workshopadvies #bedrijf #duurzameverandering #directiecoaching #Blijfgefocustopheteinddoel #OKR #doelstelling #bereikbaredoelstellingen #strategischeplanning #corona #OKR039s #strategie #adviesbureau #succes #OKRmethode #effectiviteit #communicatie #teamwork #adviseur #managementadvies

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page