Verandering: Welke gesprekken dienen er plaats te vinden?
Met een duidelijk doel en geïdentificeerde mensen die betrokken dienen te zijn, verschuift de focus naar de aard van het proces – hoe productieve en zinvolle gesprekken te voeren die de organisatie naar de toekomst brengen die zij graag zouden willen hebben.
Een consistente boodschap is dat verandering meer is dan een gebeurtenis; het is een reis die zich ontvouwt wanneer mensen samenkomen om gedeelde betekenis en overeenkomsten voor actie te creëren. Ze komen samen door evenementen zoals toppen, vergaderingen en workshops. Ze vervolgen de reis door zich terug te verspreiden in het systeem om het werk te vervolgen en vervolgens weer samen te komen als dat nodig is. Dit wordt vaak “convergeren-divergeren” genoemd. Het is een kritisch aspect van de engagement processen. Het voordeel van convergentie is versnelling. Wanneer een kritische massa van de mensen die deel uitmaken van het hele systeem de aandacht in realtime op elkaar richten, zich bewust worden van hun connecties, hun ambities verduidelijken en overeenstemming bereiken over de bewandelende paden, is er een fundamentele paradigma verschuiving — Waarna een collectieve actie volgt.
Proces georiënteerde dimensies die nuttig zijn om te overwegen bij het selecteren van een methode, zijn de gebeurtenis grootte, timing (voorbereiding, gebeurtenissen en follow-up), gebruikscyclus en speciale resource behoeften (voortkomend uit de voorgaande artikelen). Deze dimensies kunnen worden ingekaderd als basis ontwerp vragen. Houd bij het in kaart brengen van een veranderingsreis rekening met de volgende algemene richtlijnen:
Neem de tijd die nodig is. Over het algemeen zullen de meeste vragen dat het werk in minder dagen, minder uren en kleine stukjes tijd wordt gedaan om mensen te ontmoeten. In deze situaties helpt een eenvoudige herinnering: “Soms moet u langzaam gaan om snel vooruit te komen”. Mensen hebben een bepaalde verwerkingstijd nodig om ambitieuze problemen aan te pakken. Onderzoek bevestigt dit idee zelfs. Het Zeigarnik-effect stelt dat mensen niet-voltooide taken beter onthouden dan voltooide taken. Meerdere dagen processen vertrouwen op dit inzicht, vaak eindigend de middag met een open taak. Wanneer deelnemers de volgende ochtend aankomen, komen ze met energie en inzichten die het werk weer verdiepen en verbreden. Riskeer niet de kans voor doorbraak door in de tijd te knippen.
Besteed aandacht aan de flow. Wat is het gesprek in de omgeving? Is er ruimte om een uitdaging aan te gaan in de hoofden en harten van de getroffen mensen? Als er net een ramp plaats heeft gevonden, kan het eerste werk triage vereisen. Zoek naar een opening van betrokkenheid en koppel vervolgens het veranderingstraject aan de huidige situatie, zodat mensen zien hoe de investering een verschil kan maken of een soortgelijke catastrofe in de toekomst kan voorkomen. Voor veel complexe problemen is er al ongelooflijk veel werk verzet en veel creatieve antwoorden gevonden, maar niets verandert echt in actie. In deze gevallen, omdat de ideeën rijp zijn voor het oogsten, zijn methoden voor het hele systeem veranderen vaak slechts het ticket om het werk op gang te brengen.
Hou het simpel. Of het nu gaat om de keuze van de methode, de selectie van deelnemers of de specifieke kenmerken van het procesontwerp, als u zo hard werkt omdat niets blijft plakken, is het meestal een goede indicator dat er iets eenvoudiger kan. Het is tijd om terug te keren naar de bedoelingen van het project, de taak, de kwestie die aan de orde is om een eleganter antwoord te vinden. Een manier om dit te doen is om te beginnen met een blanco vel papier. Kathie Dannemiller (een van de grondleggers van verandermanagement) zat vaak bij een ontwerpteam dat worstelde met de details van het veranderingsplan. Na uren luisteren, debatteren en werken aan consensus, pakte ze de pagina’s en scheurde ze van de flip-over. Ze keek naar de groep en zei: “Laten we opnieuw beginnen met een leeg vel. . . als het belangrijk was, komt het hier weer terug. ”Het was verbazingwekkend dat dit zo goed werkte; vaak ontstond een rijker, beter perspectief dat leidde tot het juiste ontwerp.
NEWID CONSULTING, INTERIM & ADVIES
#organisatieadviesbureau #Newidconsulting #gesprekken #Newid #Neemdetijddienodigis #vertrouwen #verandermanagement #veranderingenigeconstante #advies #vertellen #coaching #verandering #verhalen #consultants #leiderschapstraining #advisering #organisatieadvies #coach #strategietraject #consultant #flow #nijmegen #opportuna #Besteedaandachtaandeflow #storytelling #strategie #adviesbureau #adviseur #managementadvies
Comments