top of page
  • Foto van schrijverEva Thus

Van strategie naar actieplan


Van strategie naar actieplanIn deze corona tijden staat veel stil; menig ondernemer zal de druk van de crisis op het bedrijf voelen in het ontstaan van lege agenda’s. Juist nu is het goed om de tijd te nemen om duidelijkheid te krijgen in waar u naartoe gaat met uw bedrijf.

Een proces die u helpt om 2020, ondanks corona, positief in te blijven gaan, met een aantal meetbare doelen (actieplan) die u tegen het einde van het jaar moet bereiken en een aantal doelen voor uw tweede kwartaal. Want … Ondanks corona kunt u nog steeds strategisch denken en aan de slag!

Eerst moet u uw jaarlijkse bedrijfsstrategie duidelijk in het hoofd hebben, controleren of deze overeenkomt met uw driejarige strategie en uiteindelijk uw BHAG (Big Hairy Audacious Goal). Maar een strategie moet ook uitvoerbaar zijn. Planning vereist dat u stopt met strategisch denken en begint met plannen voor uitvoering (actieplan), waarbij u uw strategieën gebruikt om uw acties te begeleiden. Nu in deze corona tijden waar onze agenda’s toch wat leger zijn dan normaal, is het tijd om echt uit te plannen! Uitvoeringsplanning is simpelweg het plannen van uw acties zodat u uw resultaten bereikt. Om u op het goede spoor te houden, heb ik een eenvoudig proces in drie fasen uiteengezet om u te helpen strategie om te zetten in een actieplan.

Fase 1 – Plan

Dit vereist dat u uw jaarlijkse doelen opsplitst en schetst wat u in uw tweede kwartaal wilt bereiken. Om toch nog een geweldig jaar te hebben, moet u starten met een sterke visie. Het opbouwen van een sterk plan is voor de kwartalen essentieel.

Fase 2 – creëer urgentie

Elk kwartaal heeft een beperkte hoeveelheid tijd om te bereiken wat u wilt – slechts 13 weken! Het is een sprint, geen marathon, er is simpelweg niet genoeg tijd om bij te komen als u al vanuit de startblokken vertraagt. Het is uw taak om urgentie te creëren door een goed doordacht en tactisch raceplan te ontwikkelen.

Fase 3 – wees proactief

Houd wekelijkse managementvergaderingen waarin u uw voortgang en resultaten bijhoudt. Een eenvoudige manier om bij te houden hoe u presteert, is door elke taak een kleurcode te geven.

  1. Groen: we hebben bereikt wat we nodig hadden

  2. Geel: we zijn er bijna, maar we moeten wat aandacht besteden aan knelpunten

  3. Rood: we moeten onze aandacht en middelen concentreren om ons weer op het groene spoor te krijgen

Dit proces geeft u het flexibele en iteratieve voordeel van altijd vooruitgaan, altijd responsief zijn en flexibel zijn in de omstandigheden. Een wekelijkse beoordeling hebben en uzelf niet toestaan om excuses te maken als u van het plan afwijkt, zorgt voor een goed tweede en een sterke start van uw derde kwartaal. Een proces die u helpt om 2020, ondanks de corona crisis, positief in te blijven gaan, met een aantal meetbare doelen die u tegen het einde van het jaar moet bereiken en ook gaat bereiken!

Want… Ondanks corona kunt u nog steeds strategisch denken en aan de slag! Hulp nodig? Newid Consulting helpt graag!

NEWID CONSULTING – INTERIM & ADVIES

Vind dit artikel ook op LinkedIn

#organisatieadviesbureau #workshop #Newidconsulting #business #werk #missie #Newid #strategisch #storytellingwoordenvertrouwenveranderingverandermanagementstrategievertellenverhalen #communiceren #strategischplan #leiderschap #leider #visie #actieplan #vertrouwen #verandermanagement #teamwerk #consulting #opladen #implementatie #advies #resultaten #begeleiding #coaching #newidconsulting #betereresultaten #Scaleupmethod #veerkracht #KPI #verandering #training #directie #reorganisatie #vereenvoudig #kpi039s #samenwerking #organisatie #consultants #leiderschapstraining #organisatiestructuur #planning #communicerenoververandering #advisering #organisatieadvies #innovatiesucces #coach #innovatie #2021 #strategietraject #consultant #Scaleupmethode #organisatieontwikkeling #ondernemerschap #strategieontwikkeling #leiders #teamwerkverbeteren #investeren #nijmegen #resultaatgericht #teamontwikkeling #management #implementatievaneenverandertraject #team #opportuna #doelstellingen #scaleup #structuur #workshops #implementatievanverandering #workshopadvies #bedrijf #duurzameverandering #directiecoaching #Blijfgefocustopheteinddoel #OKR #doelstelling #bereikbaredoelstellingen #strategischeplanning #corona #OKR039s #strategie #adviesbureau #succes #OKRmethode #effectiviteit #communicatie #teamwork #adviseur #managementadvies

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page