top of page
  • Foto van schrijverEva Thus

Kansen vinden in een recessie? Alleen voor de strategische denkers!


Kansen vinden in een recessie? Alleen voor de strategische denkers!Recessies bieden ongelooflijke kansen voor nieuwe initiatieven, als wij oprichters maar wisten waar we ze moesten zoeken en hoe we die konden benutten.

In de kern leidt een recessie iedereen in één keer af, wat betekent dat slechts een enkeling de kracht en vooruitziendheid zal hebben om voordelen te vinden. Wat we in deze tijden moeten doen, is een stap terug doen en naar het algemene plaatje kijken om niet alleen te begrijpen wat er met ons gebeurt, maar ook wat er met iedereen om ons heen gebeurt.

Hier begint de kans.

Onze concurrentie is totaal afgeleid

Het is echt moeilijk voor iedereen om gefocust te blijven op groei wanneer de muren om ons heen sluiten. Daarom zullen de meeste van onze concurrenten de wagons omcirkelen en volledig gefixeerd blijven op interne strijd en overleven. Dit is een gouden tijd voor ons om in de aanval te gaan. Waar de concurrentie zich zorgen maken over het opzetten van ontslagplannen, zullen wij ons concentreren op het herzien van onze klanten acquisitie en strategieën. Terwijl onze concurrenten proberen het moreel van werknemers te bestrijden, gaan wij verdubbelen om ons team zo gefocust mogelijk te maken: op groei.

We evalueren elke stap achteruit als een kans voor ons om een stap vooruit te zetten.

Zoveel minder lawaai

In tijden van economische groei is het zo moeilijk om op te vallen, of we nu proberen de aandacht van de pers te trekken, groot talent aan te trekken of nieuwe klanten te vinden. Maar wanneer een recessie toeslaat, strijden niet alleen veel minder mensen om aandacht, de aandacht die wordt gecreëerd, wordt vergroot op elke plek die voor ons belangrijk is.

Dit is het moment om agressief te worden op onze marketingcampagnes, vooral die die niet kosten gedreven zijn, zoals sociale marketing. Dit is het moment om advertenties te plaatsen voor mensen die we graag zouden willen inhuren, zelfs als we vandaag niet de trekker kunnen overhalen (veel manieren om talent te engageren, trouwens). Dit is het moment om naar de pers te gaan schreeuwen over alle coole dingen die we hebben gedaan.

Het is namelijk een stuk gemakkelijker om de langste persoon te zijn als iedereen gaat zitten.

De wereld gaat in de uitverkoop

Alles krijgt een nieuwe prijs in recessie. Of het nu gaat om de kosten van talent, kantoorruimte, reclame of die eenmalige leverancier die we net zo snel zouden missen. Wanneer iedereen vecht voor talent, ruimte en marketingaandacht, stellen we een basis vast voor hoeveel het kost om ons bedrijf te runnen. Maar wanneer de grote gigantische rode resetknop wordt ingedrukt, moeten we opnieuw afstellen. Dat betekent dat we elke laatste kost, om opnieuw te synchroniseren met de huidige omgeving, opnieuw moeten evalueren en heronderhandelen, en daardoor een nieuwe marge voor ons eigen bedrijf moeten beheren.

Kortom

Het is gemakkelijk om je alleen te concentreren op de slechte dingen die gebeuren wanneer de tijden krap worden, maar strategische oprichters richten zich in plaats daarvan op hoe het veranderende slagveld in hun voordeel kan worden gebruikt. Neem de tijd voor jouw nieuwe strategie, en Newid kan je daarbij helpen.

NEWID CONSULTING – INTERIM & ADVIES

Vind dit artikel ook op LinkedIn

#organisatieadviesbureau #workshop #Newidconsulting #business #werk #missie #Newid #strategisch #storytellingwoordenvertrouwenveranderingverandermanagementstrategievertellenverhalen #communiceren #strategischplan #leiderschap #leider #visie #actieplan #vertrouwen #verandermanagement #teamwerk #consulting #opladen #implementatie #advies #resultaten #begeleiding #coaching #newidconsulting #betereresultaten #kansen #Scaleupmethod #veerkracht #KPI #verandering #training #directie #reorganisatie #vereenvoudig #kpi039s #samenwerking #organisatie #consultants #leiderschapstraining #organisatiestructuur #planning #communicerenoververandering #advisering #organisatieadvies #innovatiesucces #coach #innovatie #2021 #strategietraject #consultant #Scaleupmethode #organisatieontwikkeling #ondernemerschap #strategieontwikkeling #leiders #teamwerkverbeteren #investeren #nijmegen #resultaatgericht #teamontwikkeling #management #implementatievaneenverandertraject #team #opportuna #uitdagingen #doelstellingen #scaleup #structuur #workshops #implementatievanverandering #workshopadvies #bedrijf #duurzameverandering #directiecoaching #Blijfgefocustopheteinddoel #OKR #doelstelling #bereikbaredoelstellingen #strategischeplanning #corona #OKR039s #strategie #adviesbureau #succes #OKRmethode #effectiviteit #communicatie #teamwork #adviseur #managementadvies

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page