top of page
  • Foto van schrijverEva Thus

Het voordeel van werken met strategische OKR’s


Het voordeel van werken met strategische OKR’s.Strategische OKR’s: Er zijn veel definities van strategie, maar ze komen allemaal neer op strategie als een (langetermijn) plan voor het realiseren van uw ultieme ambitie (d.w.z. uw missie & visie).

Ik zie strategie liever als een “pad naar succes”. Er zullen altijd meerdere wegen naar succes zijn en het is een van de grote uitdagingen voor elke organisatie om de weg naar succes te vinden die bij hen past. Wat het juiste pad voor uw organisatie is, hangt in grote mate af van de bronnen die u beschikbaar hebt. Elke strategie moet worden geïmplementeerd en daarom kan het nuttig zijn om uw strategie om te zetten in Strategische OKR’s.

Om meer te lezen over de OKR methode, lees mijn voorgaande artikelen:

Van strategie tot strategische OKR’s

Het omzetten van strategieën in strategische OKR’s dwingt u om uw strategieën specifiek te maken, zodat iedereen ze kan begrijpen. Wat betekent het om een leider in uw branche te worden, een bepaalde markt te domineren of uw focus te verleggen van hardware naar services (zoals Apple onlangs heeft besloten)? Welke resultaten moet u bereiken om uw strategieën met succes te implementeren?

Door uw strategie om te zetten in Strategische OKR’s kunt u ook de voortgang volgen bij de implementatie van die strategie, wat de mensen die eraan werken kan motiveren en leidinggevenden kan helpen de strategie te volgen.

Hoe lang duurt een strategische OKR?

De meeste strategieën hebben meerdere jaren nodig om te implementeren. Het zal waarschijnlijk meer dan een jaar duren om de marktleider te worden. Het domineren van een specifiek klant-segment, het betreden van nieuwe markten of het verleggen van de focus van uw organisatie van hardware naar services zijn allemaal strategieën die vaak meerdere jaren nodig hebben om volledig te implementeren, afhankelijk van de grootte van de organisatie. Strategische OKR’s hebben daarom naast kwartaalfocus, meestal een strategische horizon van 3-5 jaar.

Heb ik echt strategische OKR’s nodig?

Het is moeilijk om te fietsen als je slechts 1 of 2 meter voor je kijkt. Je verspilt veel energie en moet constant correcties aanbrengen om vallen te voorkomen. Op dezelfde manier zal de “rit” van een organisatie schokkerig zijn als het een langetermijnplan mist. Strategische OKR’s geven richting en helpen het aantal verspillende inspanningen te verminderen, omdat ze teams in staat stellen te zien hoe zij het beste waarde kunnen toevoegen, terwijl de langere termijn niet uit het oog wordt verloren. Door uw strategische OKR’s in te stellen, kunnen uw teams OKR’s maken die de implementatie van die strategieën stimuleren.

NEWID CONSULTING – INTERIM & ADVIES

Vind dit artikel ook op LinkedIn

#organisatieadviesbureau #workshop #Newidconsulting #business #missie #Newid #strategisch #storytellingwoordenvertrouwenveranderingverandermanagementstrategievertellenverhalen #communiceren #strategischplan #leiderschap #leider #visie #vertrouwen #verandermanagement #teamwerk #consulting #opladen #implementatie #advies #begeleiding #coaching #newidconsulting #Scaleupmethod #veerkracht #KPI #verandering #training #directie #reorganisatie #kpi039s #organisatie #consultants #leiderschapstraining #organisatiestructuur #planning #communicerenoververandering #advisering #organisatieadvies #coach #2021 #strategietraject #consultant #Scaleupmethode #organisatieontwikkeling #ondernemerschap #strategieontwikkeling #teamwerkverbeteren #nijmegen #teamontwikkeling #management #implementatievaneenverandertraject #team #opportuna #doelstellingen #scaleup #structuur #workshops #implementatievanverandering #workshopadvies #bedrijf #duurzameverandering #directiecoaching #Blijfgefocustopheteinddoel #OKR #doelstelling #bereikbaredoelstellingen #strategischeplanning #strategie #adviesbureau #OKRmethode #effectiviteit #communicatie #adviseur #managementadvies

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page