top of page
 • Foto van schrijverEva Thus

Gezonde risico’s, moedig ze aan!


Moedig gezonde risico’s aan en stimuleer daarmee innovatief gedragRisico’s minimaliseren, problemen beheren en kwaliteitswerk leveren. Uw team bestaat uit enkel de besten – u hebt ze in actie gezien en u weet dat ze geweldige spelers zijn.  Taken worden vrijwel altijd feilloos uitgevoerd en u vertrouwt erop dat ze de klus klaren, en prijst en motiveert hen om goed te presteren. Vertrouwd u ze genoeg om ze fouten te laten maken en risico’s te nemen?

Het heeft waarde om een bekend pad te kunnen volgen en het werk te voltooien, maar we weten allemaal dat projecten (en levens) zelden een script volgen. Er zijn altijd onbekenden en onverwachte problemen, ongeacht hoe goed u van plan bent. Denk eens na over deze specifieke vragen:

 1. Hebben uw werknemers het vertrouwen dat ze de dagelijkse uitdagingen met creativiteit en innovatie kunnen aangaan?

 2. Zijn ze vrij om iets nieuws te proberen, en stellen ze voor om een kans te wagen die snellere, goedkopere of betere resultaten oplevert?

 3. Weten ze dat je met hen bent, en niet tegen hen, als het niet lukt?

Wanneer u het nemen van gezonde risico’s aanmoedigt, moedigt u innovatief gedrag in uw team aan. Medewerkers die weten dat ze uw hulp en ondersteuning zullen hebben wanneer zich problemen voordoen, voelen zich gemachtigd om veranderingen in nieuwe projecten en dagelijkse activiteiten te integreren. Die veranderingen kunnen tijd besparen, geld besparen of een grote winst opleveren voor de organisatie – precies het soort gedrag dat u wilt aanmoedigen. Maar weet uw team dat u er een leermoment van maakt en geen teken van schaamte als iets niet werkt?

Beloning

Natuurlijk hebben we het over beredeneerd risico, met veel planning. Er zijn altijd manieren om te leren van een doordachte onderneming die is mislukt. Zelfs slecht uitgevoerd of slordig werk is een mogelijkheid om les te geven, door middel van persoonlijke feedback en coaching. Maar hier is waarom je misschien wilt overwegen om degenen te belonen die proberen en falen in de naam van betere resultaten:

 1. Teamleden voelen zich gemachtigd om beslissingen te nemen, creatief te zijn en door te gaan met projecten.

 2. Nieuwe ideeën worden gegenereerd door degenen die risico’s nemen.

 3. Kennis van werknemers is bedrijfskennis – iedereen zal profiteren van de geleerde lessen.

 4. Zelfs ideeën die falen, als ze goed gepland zijn, hebben vaak overblijfselen van waarde. Wanneer het team een aanpak ontwikkelt die het nieuwe idee aanpast totdat het werkt, wint iedereen en voelt iedereen zich geïnspireerd.

Blijf feitelijk

Bij het onderzoeken van de overblijfselen van een mislukte poging, geef dan niet de schuld of schaamte, maar blijf feitelijk – het heeft geen zin om het feit te verdoezelen dat iemand iets probeerde dat niet werkte. Blijf niet stilstaan bij het falen zelf, of de persoon – een beetje humor hier kan de angst rond een fout wegnemen – concentreer je in plaats daarvan op het positieve en wat je kunt leren. Sta stil bij deze vragen om het team te vragen:

 1. Wat waren de positieve punten van de mislukte aanpak?

 2. Wat kunnen we anders doen om het de volgende keer te laten werken?

 3. Is het voordeel van het uitproberen van deze nieuwe tactiek de risico’s waard? Hoe kunnen we die risico’s minimaliseren?

Het creëren van een positieve omgeving waarin mensen worden aangemoedigd om nieuwe dingen te proberen, zal het bedrijf, het team en elk individu ten goede komen, zelfs wanneer nieuwe pogingen niet altijd succesvol zijn. Door het soort leiderschap te bieden dat naast de successen fouten viert, kunt u de energie genereren die nieuwe ideeën bevordert en werknemers betrokken houden bij het leveren van geweldige resultaten.

NEWID CONSULTING – INTERIM & ADVIES

Vind dit artikel ook op LinkedIn

#organisatieadviesbureau #workshop #Newidconsulting #business #werk #missie #Newid #strategisch #storytellingwoordenvertrouwenveranderingverandermanagementstrategievertellenverhalen #communiceren #strategischplan #leiderschap #leider #visie #vertrouwen #verandermanagement #teamwerk #consulting #opladen #implementatie #advies #resultaten #begeleiding #coaching #newidconsulting #betereresultaten #Scaleupmethod #veerkracht #KPI #verandering #training #directie #reorganisatie #vereenvoudig #kpi039s #samenwerking #organisatie #consultants #leiderschapstraining #organisatiestructuur #planning #communicerenoververandering #advisering #organisatieadvies #innovatiesucces #coach #innovatie #2021 #strategietraject #consultant #Scaleupmethode #organisatieontwikkeling #ondernemerschap #strategieontwikkeling #leiders #teamwerkverbeteren #investeren #nijmegen #resultaatgericht #teamontwikkeling #management #implementatievaneenverandertraject #team #opportuna #doelstellingen #scaleup #structuur #workshops #implementatievanverandering #workshopadvies #bedrijf #duurzameverandering #directiecoaching #Blijfgefocustopheteinddoel #OKR #doelstelling #bereikbaredoelstellingen #strategischeplanning #OKR039s #strategie #adviesbureau #succes #OKRmethode #effectiviteit #communicatie #teamwork #adviseur #managementadvies

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page